. Σκέψου #header-inner img {margin: 0 auto;} #header-inner, .header-inner {text-align:center;} #Header1_headerimg { margin: 0 auto; text-align:center;} #header-inner { background-position: center !important; width: 100% !important; text-align: center; } #header-inner img {margin: 0 auto;} #header-inner, .header-inner {text-align:center;} #Header1_headerimg { margin: 0 auto; text-align:center;}

.

.
Αφορμή για σκέψη!

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Αναμνήσεις από την κάλπη...





    Μιας και για πρώτη φόρα  πήγα για εφορευτική  επιτροπή , επιτρέψτε μου να μοιραστώ  τις εμπειρίες μου μαζί σας. Σημειώστε ότι όλα τα γεγονότα που θα σας παρουσιάσω είναι 100%  αληθινά και συνέβησαν στο ίδιο εκλογικό τμήμα.
       Καταρχάς παρατήρησα εύκολα ότι ήμουν το μόνο μέλος της εφορευτικής επιτροπής (από τα 8 παρακαλώ) που είχε πάει. Σε λίγη ώρα σκάει  η εκλογική αντιπρόσωπος ΝΔ . Κάπου εκεί ξεκίνησε το σκηνικό αν μετατρέπεται σε ταινία κινουμένων σχεδίων με καρικατούρες χαρακτήρων ή ακόμα και σε καλοκαιρινή επιθεώρηση στο Δελφινάριο αν θέλετε: Η αντιπρόσωπος ήταν ψηλή ξανθιά  νεαρή καλλονή -αψεγάδιαστη και εξέπεμπε τον αέρα (τουλάχιστον σε εμένα)  "κάπου με έχουν διορίσει και ξεπληρώνω τη χάρη διαφορετικά ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ δεν θα ερχόμουν να ασχοληθώ με τα πολιτικά"(συμπαθέστατη πάντως η κοπελίτσα σαν άνθρωπος μην την  αδικούμε κιόλας!) Στη συνέχεια σκάει η εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ  με ξασπρισμένο ξανθό μαλλί, καμιά 10αριά χρόνια  πιο μεγάλη από την άλλη και φυσικά μακρύ φόρεμα  και εντελώς κουλτουριάρικο ύφος. Πιο αργά κατέφθασε η εκπρόσωπος του ΚΚΕ που φόραγε μαύρα ήταν μεγαλύτερη και από τις δύο και είχε φάτσα με ύφος Λιάνα Κανέλλη.Τελευταία (όταν άρχισε η καταμέτρηση ενώ οι άλλες είχαν έρθει αρκετά πιο νωρίς )  ήρθε και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ που θύμιζε κάτι από ζαβλακωμένη Μελίνα Μποτέλλη στους "ψίθυρους καρδιάς" (ψάξτε το και θα καταλάβετε).
         Στην αρχή της ψηφοφορίας έρχεται ένας από την εφορευτική του διπλανού τμήματος βλέπει αντιπρόσωπο ΝΔ και λέει" Μπα εσείς καλά πάτε εδώ είστε πολλοί (βασικά στα άλλα εκλογικά τμήματα δεν είχε επίσης προσέλθει κανείς της εφορευτικής ) ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ!! Εν τω μεταξύ  οι "πολλοί" που είχε δει οφείλονταν στο γεγονός ότι η δικ. αντιπρόσωπος είχε φωνάξει τα 16χρονα παιδιά της για να βοηθήσουν αφού είδε ότι δεν θα έρχονταν κανείς.
            Σε λίγο σκάει άραβας δημοσιογράφος από Αλ τζαζίρα (ω ναι!) Ρωτά ευγενικά αν του επιτρέπουμε να μας τραβήξει πλάνα με την κάμερα και φυσικά του επιτρέπουμε. Κάνουν την δουλειά τους οι άνθρωποι φεύγουν  -ξεχνάνε και την κάμερα και γυρνάνε να την πάρουν- Σε λίγο ξαναέρχεται ο τύπος από δίπλα και ρωτάει :"Πως πάμε εδώ?  Η ΚΟΠΕΛΑ Η ΞΑΝΘΙΑ ΕΝΤΑΞΕΙ? "-ξαναφεύγει!
Περνά λίγη ώρα και συνειδητοποιώ ότι μας τραβάει με την κάμερα για αρκετή ώρα χωρίς καν να πει καλημέρα όχι να ζητήσει άδεια, Ελληνάρας δημοσιογράφος!(Απλά στέκονταν έξω από την ανοικτή πόρτα και τραβούσε).
          Στη συνέχεια αρχίζει η παρέλαση των ψηφοφόρων....πρώτη φορά είδα πόσοι πολλοί είναι οι ηλικιωμένοι 70+ που ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!( μα πολλοί όμως σας λέω) Γιαγιάδες να ζητάνε βοήθεια μέσα στο παραβάν... μια μάλιστα  φώναζε ότι ήθελε να είναι με την κόρη της και ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ και η κόρη της μάλιστα έλεγε ότι είχε δίκιο γιατί ήταν μάνα της. Τότε της είπα και εγώ "είναι μάνα σου αλλά δεν είστε ο ίδιος άνθρωπος και στα πολιτικά μπορεί να μην τα πηγαίνετε καλά"-προς έκπληξη μου όταν της το εξήγησα συμμορφώθηκε!!!! Μετά έρχεται ένας τύπος : "φίλε εγώ στο "θ" είμαι  ", λέει -"α εδώ έχουμε λ-μ του λέω, δεν είστε σε αυτό το τμήμα"
"ε εντάξει λ-μ λέει,κι  εγώ στο "θ" είμαι.Τελικά με το που το είπε κατάλαβε ότι δεν ξέρει καλά το αλφάβητο κι έφυγε........ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ αλλού.
          Επικό σημείο όταν μπαίνει Γερμανός φωτογράφος στο τμήμα για να τραβήξει φωτογραφίες τη διαδικασία. Βλέπει την  -celebrity  πλέον- αντιπρόσωπο ΝΔ και μένει! Τη βάζει να κάτσει πάνω σε ένα θρανίο και αρχίζει να την τραβά φωτογραφίες- χωρίς να τραβά ούτε κάλπες ούτε ψηφοφόρους ούτε ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ μέσα στην αίθουσα.  Εγώ για καμιά 10αριά λεπτά εξυπηρετώ ψηφοφόρους και όταν σηκώνω τα μάτια μου από το χαρτί βλέπω ότι ο τύπος ακόμα τραβάει- πάω να διαβάσω τον επόμενο κωδικό ψηφοφόρου σκεπτόμενος "τι λιγούρι είναι τούτος δω" αλλά σκάω σε υστερικό νευρικό γέλιο και φυσικά με αντικαθιστούν προσωρινά με το παιδί της δικαστικής αντιπροσώπου μέχρι να μου περάσει. Ο τύπος συνέχισε τη φωτογράφηση της ξανθιάς για κάνα 10λεπτο ακόμα. (Τι νόμιζε  ότι θα του την δώσουμε αν δεν έχουμε να πληρώσουμε το μνημόνιο? ) Έκλαψα κυριολεκτικά για πολλή ώρα από τα γέλια.Με το που φεύγει ο Γερμανός ο οποίος στο τέλος τράβηξε και γενικά πλάνα για το ξεκάρφωμα, έδωσε την κάρτα του στην ξανθιά και μετά από λίγο σκάει πάλι ο τύπος από το διπλανό τμήμα  ρωτώντας πάλι το  "πως τα πάμε?".
       Στη συνέχεια μια που έρχεται να ψηφίσει της λέει η δικαστικός: "κυρία μου είστε  στην εφορευτική  επιτροπή και δεν ήρθατε παρακαλώ καθίστε λίγο γιατί είναι άδικο να έχει έρθει μόνο ένα άτομο όλη την μέρα ( το άτομο ήμουν εγώ!) "Α εμένα δεν μου στείλανε χαρτί λέει αυτή" "Αυτό δεν μπορώ να το ελέγξω  αλλά αποδείξτε ότι είχατε πρόθεση να ρθείτε με το να καθίσετε να βοηθήσετε ή να κανονίσετε με τον κύριο να αλλάξετε κάποια ώρα" "ΑΑΑΑ λέει έχω το μωρό μου μαζί και δεν έχω που να το αφήσω" "Αφήστε το με τον κύριο που είναι μαζί σας" "α όχι δεν κάθεται φρόνιμο χωρίς εμένα- και στην τελική τι θα γίνει αν δεν κάτσω?" "Μπορώ να στείλω αστυνομικό σπίτι σας να σας φέρει με το ζόρι", τότε  πετάγεται ο άντρας της τύπισσας: "να τον στείλεις", "εδώ λέει μιλάμε σαν άνθρωποι το να σας στείλω αστυνομικό είναι το μόνο εύκολο". Τότε ο άντρας της τύπισσας λέει : "Ο ΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ" για να πάρει απάντηση "ο νόμος το λέει αυτό αν δεν γνωρίζουμε το ποια άτομα είναι για την εφορευτική ή αν ξέρουμε ότι όντως δεν μπορούν να έρθουν, επομένως το πρώτο που έπρεπε να κάνω ήταν να στείλω αστυνόμο σπίτι σας να ρωτήσει γιατί δεν ήρθατε" . Με τα πολλά επειδή είχαν και το παιδί μαζί φύγανε. Η επόμενη τέτοια περίπτωση επίσης παραπονέθηκε ότι δεν της στείλανε χαρτί αλλά αποδείχτηκε ότι είχε μετακομίσει και το χαρτί το είχανε στείλει στην παλιά διεύθυνση οπότε συμμορφώθηκε.
          Τέλος στην καταμέτρηση ξεχώρισε η αντιπρόσωπος του ΚΚΕ που ενώ μετράγαμε ψηφοδέλτια ΝΔ που ήταν σε πάκους και είχαμε μόλις μετρήσει τον πρώτο πάκο λέγοντας "18" αυτή είπε "α επομένως ΝΔ 18 ψήφοι" (σε εκλογικό τμήμα με 567 εγγεγραμμένους) για να συμπληρώσει αμέσως "α για μια στιγμή χάρηκα μόνη μου!"
        Σκεπτόμενος όλα αυτά τα οποία εντάξει έχουν την πλάκα τους, συνειδητοποιώ τι νοοτροπίες επικρατούν ποιος ψηφίζει και γιατί ψηφίζει ποια είναι η αίσθηση του καθενός για το καθήκον του απέναντι στο κράτος και κατ' επέκτασιν στους συνανθρώπους τους και πολλά άλλα. 
         Τώρα να μπω στον πειρασμό να τα συνδέσω και με το εκλογικό αποτέλεσμα? :)

2 σχόλια:

  1. ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ: με κέρασαν σαντουϊτς που το σελοφάν ηταν κολλημένο με μεγάλο αυτοκόλλητο που
    έγραφε "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Απόστολος Κακλαμάνης"...Ναι εντάξει το παραδέχομαι ΠΕΙΝΑΓΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και άλλες παραλείψεις : Στο τέλος της καταμέτρησης βάζαμε τα ψηφοδέλτια 2 ή και περισσότερων κομμάτων μαζί στον ίδιο φάκελο για οικονομία στους φακέλους. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΚΚΕ μπήκαν στον ίδιο φάκελο (όντως απλά έτυχε) όπως άλλωστε είναι και διπλανοί στη βουλή!
    Τέλος ο εκλογικός επόπτης του ΚΚΕ (ο γενικός όχι του τμήματος μόνο) ήταν ο μόνος που έλεγξε τον πάκο με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ χωρίζοντας τον στη μέση για να δει μην έχει γίνει καμιά νοθεία και δεν του έχουμε βάλει αρκετά ψηφοδέλτια, οι επόπτες των υπόλοιπων κομμάτων (όσοι πέρασαν δηλαδή ) απλά έριξαν μια ματιά ως είθισται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή