. Σκέψου #header-inner img {margin: 0 auto;} #header-inner, .header-inner {text-align:center;} #Header1_headerimg { margin: 0 auto; text-align:center;} #header-inner { background-position: center !important; width: 100% !important; text-align: center; } #header-inner img {margin: 0 auto;} #header-inner, .header-inner {text-align:center;} #Header1_headerimg { margin: 0 auto; text-align:center;}

.

.
Αφορμή για σκέψη!

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Οι Βολεμένοι Έλληνες





http://xsefoto.blogspot.gr/2012/03/blog-post_6875.html


     Κατά τη γνώμη μου το  το χειρότερο με τους λεγόμενους βολεμένους Έλληνες πέρα από τον εγωισμό, την αδιαφορία  και τον ωχαδερφισμό που τους διακατέχει, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για άτομα που αν είχαν προσπαθήσει να επιβιώσουν  νόμιμα  δεν θα είχαν να καταφέρει τίποτα. Παρατηρεί κανείς άτομα  με εκπαίδευση γυμνασίου να έχουν διοικητικές θέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες, άτομα που δεν ξέρουν να χειρίζονται ηλεκτρονικό υπολογιστή (και το χειρότερο είναι ότι δεν ξεκινούν καν την προσπάθεια να μάθουν) Επιχειρηματίες  χωρίς καμιά μόρφωση  να έχουν κερδοφόρες επιχειρήσεις ( ή τουλάχιστον επιχειρήσεις που για κάποιο λόγο εξακολουθούν να δουλεύουν)  και να διαθέτουν κεφάλαιο , κάτι το οποίο φαντάζει άπιαστο όνειρο για έναν απόφοιτο  πανεπιστημίου που απλά ελπίζει να δουλέψει σαν υπάλληλος. Η γνώση τους αυτή ότι χωρίς την βοήθεια κάποιου πολιτικού "δεν θα είχαν στον ήλιο μοίρα"  σε συνδυασμό με την αδυναμία ή και την αδιαφορία τους όσον αφορά το να βελτιώσουν τις δυνατότητες τους και να μπορέσουν να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις, τους καθιστά απελπισμένους και φανατικούς υποστηρικτές του διεφθαρμένου συστήματος. Είναι μάλιστα αρκετοί ώστε να διαμορφώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα ή να επιτρέπουν να γίνονται συζητήσιμες  εκφράσεις τύπου "μαζί τα φάγαμε"  αλλά και να δίνουν το άλλοθι της ψήφου τους (λαϊκή βούληση) σε αντιλαϊκά μέτρα.
       Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν  ότι  το όποιο "βόλεμα" τους παραχωρήθηκε έγινε σε βάρος άλλων συνανθρώπων τους. Επιπλέον το βόλεμα αυτό και εγωιστικά να το δει κανείς , σίγουρα δεν τους προσφέρει  την ποιότητα ζωής που θα είχαν αν το κράτος λειτουργούσε σωστά. Χωρίς δηλαδή μίζες  και σκάνδαλα αλλά με βάση το συμφέρον του πολίτη. Σε ένα κοινωνικό ευνομούμενο κράτος  όλοι οι πολίτες θα απολάμβαναν μια παιδεία που θα τους επέτρεπε  να αναπτύξουν τις δικές τους δυνάμεις  και να διεκδικήσουν νόμιμα τη θέση που τους αξίζει. Επιπλέον το κράτος θα μπορούσε να δαπανήσει περισσότερα χρήματα   για τον πολίτη καθώς δεν θα ήταν αναγκασμένο να συντηρεί κρατικοδίαιτες ιδιωτικές επιχειρήσεις και συμφέροντα ούτε να πληρώνει υπεράριθμους δημόσιους υπάλληλους και άτομα που δεν διαθέτουν καν τα τυπικά προσόντα για την εργασία τους. Δε λέμε βέβαια ότι δεν θα υπήρχε και κει φτώχεια και δυσκολίες -καθώς μιλάμε για ανθρώπινες καταστάσεις- αλλά σίγουρα θα υπήρχαν περισσότερες ευκαιρίες για όλους και το μέσο βιοτικό επίπεδο θα ήταν καλύτερο. Οι βολεμένοι Έλληνες και κάθε εθνικότητας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό το υποτιθέμενο βόλεμα είναι στην ουσία το δόλωμα που τους προσφέρεται  από το διεφθαρμένο σύστημα ώστε να εξαγοράζεται η σιωπή/ανοχή/υποστήριξη τους  σε οτιδήποτε εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συστήματος. Πραγματικά έχω ακούσει ανθρώπους να λένε "εντάξει μου μείωσαν τον μισθό αλλά καλύτερα η μείωση από το να τα χάσω όλα". Παρέχοντας ανοχή στο σύστημα στην ουσία διαιωνίζουν αυτή την μίζερη κατάσταση τους,  το φόβο του  "τι θα γίνει αν αν φύγει από την εξουσία το πολιτικό κόμμα που μου έδωσε παράνομα τα προνόμια που έχω" και τα κληροδοτεί και στις επόμενες γενιές. Οι βολεμένοι  πρέπει να καταλάβουν  ότι αν κριθεί αναγκαίο για το σύστημα είναι εύκολο να χάσουν και αυτό το βόλεμα που τους προσφέρθηκε αλλά και ότι πέρα από το βόλεμα τους διακυβεύεται και πλήττεται  και η πρόοδος και η ευημερία όλων των υπόλοιπων "μη βολεμένων".Συνειδητοποιώντας αυτά οι βολεμένοι πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα  
που είναι να θυσιάσουν ό,τι τους προσφέρθηκε αρνούμενοι να στηρίζουν άλλο την υπάρχουσα κατάσταση. Έτσι ίσως να καταλήξουν  με μικρότερες απολαβές  με λιγότερα προνόμια , όμως τουλάχιστον αυτά που θα έχουν θα είναι αυτά που τους αντιστοιχούν νόμιμα και επιπλέον θα έχουν θέσει τις βάσεις για σταδιακή βελτίωση τόσο της δικής τους ζωής όσο και των συμπολιτών τους.
            Φυσικά κάποιοι από τους βολεμένους μπορεί να ισχυριστούν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν αυτήν την θυσία   γιατί θα χάσουν πάρα πολλά. Μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά και άνθρωποι με ελάχιστα προσόντα που βρέθηκαν σε υψηλές θέσεις είναι κατά τη γνώμη μου οι πιο πιθανοί υποψήφιοι να αρνηθούν να κάνουν το χρέος τους. Αυτοί που γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και ότι οι αλλαγές που θα έρθουν δεν θα τους επιτρέψουν να συντηρήσουν τα παράνομα κεκτημένα τους  (παρόλο που η κατάσταση συνολικά θα βελτιωθεί για όλους) είναι άτομα που σκέφτονται εγκληματικά και συμφεροντολογικά και που εκφράζουν την πραγματική διαφθορά στην κοινωνία. Γιατί ο φόβος ενός αμόρφωτου ανθρώπου να μη χάσει τη δουλειά του είναι αποδεκτός ως ένα σημείο, αλλά η συνειδητή  συμμετοχή  στο να εμποδίζεις την αλλαγή της  υπάρχουσας κοινωνικής κατάστασης γιατί έτσι  απλά κερδίζεις περισσότερα  είναι ουσιαστικά έγκλημα εναντίον του κράτους.
       Χρέος του κάθε συνειδητοποιημένου "μη βολεμένου" πολίτη είναι να  κάνει τους συνανθρώπους του να απαλλαγούν από τον φόβο της κατάρρευσης του συστήματος που τους στηρίζει εξηγώντας τους ότι ένα κοινωνικά πιο δίκαιο κράτος θα ήταν καλό και για το δικό τους συμφέρον και ότι μακροπρόθεσμα είναι κάτι που θα τους προσφέρει πολύ περισσότερα από το  προσωρινό τους "βόλεμα".Επιπλέον οι εκούσιοι υποστηρικτές του συστήματος θα πρέπει να διώκονται ποινικά (καθώς η υποστήριξη που τους παρέχεται από το σύστημα είναι πάντα  παράνομη) αλλά και να προβάλλονται στην κοινωνία ώστε να γίνεται γνωστό το πως λειτουργεί το σύστημα και το γιατί τα άτομα αυτά το υποστηρίζουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου